enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Doğal taş tablolara Bursa’da yoğun ilgi

Doğal taş tablolara Bursa’da yoğun ilgi
REKLAM ALANI
08.07.2024 17:49
3
A+
A-

Bursa’da Doğal Taş Tablo Sergisi, Tayyare Kültür Merkezinde açıldı. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Emine Pınar Turan KAHRAMAN / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Sahillerden toplanan küçük taşların renklerine ve büyüklüklerine göre ayrılarak, özel bir tutkal ile resmin üzerine yapıştırılarak dokunmasıyla ortaya çıkan doğal taş tablolar, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Tayyare Kültür Merkezinde açılan sergide vatandaşla buluştu.

Bu sanatla ilk kez karşılaştıklarını belirten vatandaşlar tablolara ve eserlere hayran olduklarını belirterek hayretlerini gizleyemedi.

Doğal taş tablolar için ilk kursu açan ve söz konusu serginin açılmasına da öncülük eden Mudanya Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Hümeyra Karaca, doğal taş tablolar ve sergi hakkında Herkes Duysun’a konuştu.

Doğal taş tablolarla beş yıldır ilgilendiğini kaydeden Karaca, bu sanatı Bursa’da yükseltmek ve Bursa’ya mâl etmek istediklerini kaydetti.

“BURSA’YA MÂL ETMEK İSTİYORUZ”

Üç yıldır ise bu sanata dair kurslar verdiklerini belirten El Sanatları usta Öğreticisi Hümeyra Karaca, “Türkiye’de bu sanata dair ilk kursu biz açtık. 20 kadar öğrencimiz var. Gelenler, gidenler oluyor tabii ki. Sergide öğrencilerimizin eserlerini de vatandaşlarımızla buluşturduk. Bursa’da çok yeni olan bu sanatı tanıtmak ve Bursa’ya mâl etmek istiyoruz. Çok ince işçilik ve sabır isteyen bir alan. Taşları sahillerden tek tek topluyoruz, büyüklüklerine ve renklerine göre cımbızla ayırıp, yine yerlerine özel bir tutkal ile cımbız marifetiyle yapıştırıyoruz fakat zorluğunun yanı sıra bu bizler için adeta bir terapi.

Öte yandan akik, sitrin benzeri doğal taşlarla da tablolar yaptıklarını kaydeden Karacan, bütün Bursalıları bu sanatı tanıtmaya ve sahip çıkmaya davet etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.