enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2058
EURO
37,9051
ALTIN
2.926,87
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Bursa’da en çok yiyenlerin kazandığı festival

Bursa’da en çok yiyenlerin kazandığı festival
REKLAM ALANI
14.09.2024 17:19
10
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde yapılan yarışmada, 16 dakikada 8 adet cantık yiyen Cemil Bakırtaş, gram altın kazandı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne oldu. Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması düzenlendi. Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen talihli arandı. Oldukça çekişmeli yarışmada, dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların erken pes ettiği mücadelede, 8 cantık yiyerek birinci olan Cemil Bakırtaş, gram altının sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise Kardeşler Pide Salonu’ndan yemek ödülü kazandı.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER
Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ sahnelendi.
‘Açık Mutfak’ta ise Şef Recep Kantar ve yabancı kardeş şehirlerden gelen misafir şeflerle ‘Muradiye Çorbası’, Şef Sinem Çapraz ile gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik atölye çalışmaları düzenlendi.
‘Gastro Söyleşi’ bölümünde ise Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile ‘Cantığın hikayesi’ konuşuldu.

‘Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması’nda ise Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Bursalı şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yaptı.
Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapılırken, ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün geçirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.